Information til alle patienter og pårørende på Hospice Sjælland

• Alle døre på Hospice Sjælland er låst døgnet rundt. Hvis du skal besøge din pårørende, så ring på klokken. Vi kommer så hurtig vi kan.
  • Når man som besøgende ankommer til Hospice Sjælland spritter man hænderne og tager sit medbragte mundbind på. Mundbindet bærer man i fællesarealerne, samt i lejligheden når det ikke er muligt at holde 2 meters afstand. Hvis du som pårørende er medindlagt gælder andre regler, spørg personalet.
  • Det skal være de nærmeste pårørende, der kommer på besøg, så få som muligt. Kontaktsygeplejersken aftaler med patienten, hvem de nærmeste pårørende er. Der må kun være max 3 på besøg ad gangen i lejlighederne. Hold så vidt muligt 2 meters afstand. Bekendte/naboer m.fl. må besøge på terrassen, vinke og tale gennem den åbne terrassedør.
  • Vær opmærksom på, at vige for personalet, så de har mulighed for 2 meters afstand. Forlad stuen når personale, eks. udfører personlig hygiejne. Der er mulighed for at gå en tur eller sidde på bænken foran stuen, med mundbind på.
  • Patienter og pårørende må gerne gå ture på gangen, og opholde sig i vores Orangeri og ved de to små borde ud for stuerne M og N, dog kun en patient med pårørende af gangen. Brug vådservietter til rengøring af bordfladerne og evt. stole, når I forlader området. Husk afstand på 2 meter, og mundbind.
  • Patienterne har mulighed for at spise i fælles spise-/ opholdsstue, og må opholde sig i dagligstuen, uden pårørende. Buffet, vand- og kaffemaskinen betjenes kun af personalet og frivillige. Ønsker patient og pårørende at spise sammen henvises til patientens lejlighed.
  • Pårørende -køkkenet er lukket, pårørende kan bede om, at få serveret vand og kaffe på stuen. Pårørende der er her hele døgnet, kan får tilbudt mad, det aftales med personalet, hvem der spiser med. Denne kost er uden beregning. Der er mulighed for, at medbringe en madpakke og drikkevarer, som personalet kan tilbyde at opbevare køligt.
  • Grundet øget risiko for COVID 19 smitte anbefaler vi ikke patienter, indlagt på Hospice Sjælland, at gå på orlov. Hvis der er gode grunde til orlov, anbefaler vi, at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at begrænse tæt fysisk kontakt med andre, samt spritning og vask af hænder. Patienter der har været på orlov vil som udgangspunkt blive isoleret ved tilbagekomsten, og isoleres til to negative test. Første test tidligst 4. dag efter, at patienten første gang var i nærkontakt med andre og 2. test 2 dage efter første test.
  • Tænk også på din færden uden for Hospice Sjælland, når du har sårbare pårørende, du gerne vil besøge. Overhold sundhedsstyrelsens retningslinjer "Forebyg smitte med ny coronavirus"

Tak fordi du er med til at passe på vores sårbare patienter på Hospice Sjælland!

Karin Jeppesen
Hospicechef