Information til alle patienter og pårørende på Hospice Sjælland

• Alle døre på Hospice Sjælland er låst døgnet rundt. Hvis du skal besøge din pårørende, så ring på klokken. Vi kommer, så hurtigt vi kan.
  • Når man, som besøgende, ankommer til Hospice Sjælland, spritter man hænderne og tager sit medbragte mundbind på. Mundbindet bæres også på stuen, når det ikke er muligt at holde 2 meters afstand. Hvis du, som pårørende, er medindlagt, opfordrer vi til COVID-test.
  • Alle bærer mundbind/visir på fællesarealer. Der sprittes hænder grundigt før og efter.
  • Det skal være de nærmeste pårørende, der kommer på besøg - og så få som muligt. Som udgangspunkt er nærmeste pårørende partner og børn, ellers max 3 andre nære kontakter.
  • Kontaktsygeplejersken aftaler med patienten hvem der skal stå på besøgslisten.
  • Der må være max 3 pårørende på besøg ad gangen på stuen. Hold så vidt muligt 2 meters afstand.
  • Opstår behov for flere besøg i patientens sidste levedøgn, vil ledelsen vurderer, om det er forsvarligt.
  • Bekendte/naboer m.fl. må besøge på terrassen, vinke og tale gennem den åbne terrassedør.
  • Patienter og pårørende skal, som udgangspunkt, opholde sig på stuen.
  • Vær opmærksom på at vige for personalet, så de har mulighed for 2 meters afstand. Forlad stuen når personale eks. udfører personlig hygiejne. Der er mulighed for at gå en tur udenfor eller sidde på bænken foran stuen med mundbind på. Brug vådservietter til rengøring af overfladerne efterfølgende.
  • Patienter vil få serveret mad og drikkevarer på stuen.
  • Vores pårørendekøkken er lukket. Pårørende kan få serveret vand og kaffe/the på stuen. Der er mulighed for at medbringe en madpakke og drikkevarer, som personalet kan tilbyde at opbevare køligt.
  • Grundet øget risiko for COVID-19 smitte anbefaler vi ikke patienter, indlagt på Hospice Sjælland, at gå på orlov. Hvis der er gode grunde til orlov, anbefaler vi at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at begrænse tæt fysisk kontakt med andre samt grundig afspritning og vask af hænder. Patienter, der har været på orlov vil, som udgangspunkt, blive isoleret ved tilbagekomsten og isoleres til to negative test. Første test tidligst 4. dag efter, at patienten første gang var i nærkontakt med andre og 2. test 2 dage efter første test.
  • Som pårørende til en indlagt patient på Hospice Sjælland er det vigtigt at tænke på din færden uden for Hospice Sjælland, når du har sårbare pårørende, du gerne vil besøge. Overhold derfor Sundhedsstyrelsens retningslinjer ”Forebyg smitte med ny coronavirus”.

Tak fordi du er med til at passe på vores sårbare patienter på Hospice Sjælland!

Karin Jeppesen
Hospicechef