Forskning og udvikling

Hospice Sjælland ser forskning som en vigtig del af det læge- og sygeplejefaglige arbejde.

Videnskabeligt arbejde er med til at udvikle og forbedre behandlingen af uhelbredeligt syges mangeartede symptomer og dermed at øge livskvaliteten for den syge i det palliative patientforløb.

Artiklerne er som regel skrevet på engelsk og målrettet et større internationalt publikum. Tidligere publicerede artikler er ”A multicentre survey of falls among Danish hospice patients” og “Dire deadlines; coping with dysfunctional family dynamics en an end-of-life care setting”

Projekt gennemført i samarbejde med Mikrobiologisk Institut, Rigshospitalet. Baggrunden for dette studie er de hyppige forekomster af mundsvamp.

I palliativt regi er svampeinfektion en følge af såvel den ernæringstruede og småtspisende patients reducerede immunforsvar, som eventuel behandling med mange forskellige mediciner, samt følgen af eventuel stråle- og kemoterapi.

Brug af proteser med dårlig pasform, som ofte ses hos dårligt ernærede patienter, samt dårlig mundhygiejne spiller også en rolle.

Formålet med denne undersøgelse er at undersøge forekomsten af mundsvamp i et palliativt behandlingsforløb på Hospice Sjælland ved indlæggelsen samt ved en mikrobiologisk analyse at undersøge eventuelt resistensmønster overfor de kendte mediciner, der benyttes til behandlingen af svamp.

>>Læs mere i "Forskningsaktiviteter på Hospice Sjælland" fra Årsrapport 2015 her.